JÄGARE SE HIT!
Vi på Sälshögscharken börjar snart med vår julproduktion så från och med den 1 November 2025 har vi tyvärr inte möjligheten att ta emot viltkött till korv längre. Vi kommer att öppna upp denna tjänsten igen den 12 Januari 2026. Välkomna åter!
Sälshögscharken tar emot viltkött från jägare som vi sedan tillverkar korv av till återtag.
Vi gör korv på alla sorters viltkött och vi tillsätter cirka 20% tam gris späck utifrån hur magert köttet är. Vi kan även tillsätta tam gris- och oxkött om det önskas.
Återtag blir ungefär 30-40% mer än vad ni lämnar in – beroende på korvsorter.
Vi kan även packa korven med valfritt antal korvar per förpackning. Ej packade korvar kommer i kartong med insatspåse.
När ni lämnar in köttet:
-Köttet ska vara rent, utan skinn och ben
-Köttet måste vara trikin testat
-Köttet ska vara i knytnäves stora bitar
-Om köttet är fruset nu ska köttet vara fruset när det kommer hit (Tina ej köttet)
-Om köttet är färskt nu ska köttet lämnas färskt när det kommer hit
-Minsta vikt på korvsats är 5kg.
Inlämning, utlämning & Korvsorter
Korvsorter enligt bifogad lista: Korvsorter
Tid för inlämning: Vardagar 08:00-13:00 – Ring innan
Tid för utlämning: Vardagar 08:00-13:00 – Enligt överenskommelse
